Αρχική » Blog » Γαλλία: Εκκενώνονται 6 αεροδρόμια μετά από απειλή για βόμβα

Γαλλία: Εκκενώνονται 6 αεροδρόμια μετά από απειλή για βόμβα

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
3 λεπτά

Απειλή για βόμβα σε 6 αεροδρόμια της Γαλλίας έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στη χώρα. Οι αρχές έχουν λάβει αυτή την απειλή σοβαρά και έχουν λάβει άμεσα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δόθηκε εντολή στους πολίτες που ήταν μέσα στα αεροδρόμια να τα εκκενώσουν ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα σε αεροπλάνα να μείνουν στη θέση τους.

Η Le Monde γράφει ότι στα έξι αεροδρόμια άγνωστοι έστειλαν e-mails τα οποία έκαναν λόγο για «απειλή επίθεσης»

Η ανακοίνωση για το αεροδρόμιο της Λιλ αναφέρει ότι ο κόσμος πρέπει να φύγει και ότι ομάδες της ομοσπονδιακής ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει σε αυτά τα αεροδρόμια είναι απαραίτητοι προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχει πραγματική απειλή βόμβας ή όχι. Η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού των αεροδρομίων είναι προτεραιότητα λένε οι Γαλλικές αρχές.

Αυτός ο συναγερμός υπενθυμίζει οτι ο πόλεμος ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ δεν βρίσκετε μακριά και ότι η ασφάλειας σε δημόσιους χώρους δεν είναι πλέον βέβαιη ούτε στην Ευρώπη, αλλά ούτε και στις Η.Π.Α και την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ αρχών και κοινού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η εξακρίβωση της απειλής και η αντίδραση των αρχών είναι κρίσιμες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του κοινού. Στο παρακάτω βίντεο φένετε ο πανικός που επικρατεί στα Αεροδρόμια της Γαλλίας αυτήν την στιγμή.

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD