Αρχική » Blog » Τι είναι το βότανο Blue Lotus. Μπλε λωτός: Η Νέα Τάση στην Ελλάδα

Τι είναι το βότανο Blue Lotus. Μπλε λωτός: Η Νέα Τάση στην Ελλάδα

από Ελένη Κύρτσου
5 λεπτά

Η AcidHerbs, μια Ελληνική εταιρία που εξειδικεύεται στην εισαγωγή και προμήθεια σπάνιων βοτάνων και προϊόντων κάνναβης, έχει φέρει το Blue Lotus στην Ελλάδα. Αυτό το εξωτικό βότανο έχει γίνει αντικείμενο προσοχής και ένα από τα πρώτα βότανα σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά από την AcidHerbs, καθώς προσφέρει μια σειρά από μοναδικά οφέλη για την ψυχική και σωματική ευεξία. Το blue lotus της Acidherbs είναι ένα προϊόν βιολογικής καλλιέργειας χωρίς πρόσθετα χημικά και απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα.

Το βότανο Blue Lotus, επίσης γνωστό ως Nymphaea caerulea, αποτελεί ένα αρχαίο βότανο που έχει ιστορία που αντιστοιχεί σε χιλιάδες χρόνια. Από τον πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων μέχρι τους Αρχαίους Έλληνες, το Blue Lotus αποτέλεσε μέρος της θρησκευτικής και ιατρικής παράδοσης.

Στην αρχαία Αίγυπτο, το βότανο Blue Lotus θεωρούνταν ιερό φυτό και συνδεόταν με τη θεότητα Nefertem, τον θεό της ομορφιάς και της ανανέωσης. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν το Blue Lotus σε θρησκευτικούς τελετουργικούς σκοπούς και στην παρασκευή αρωματικών ελαίων και εκχυλισμάτων. Επιπλέον, πολλοί αρχαίοι συγγραφείς, όπως οι Ερατοσθένης και Ομήρος, αναφέρονται στο Blue Lotus ως μια πηγή χαλάρωσης και ευεξίας.

Στην Αρχαία Ελλάδα, το βότανο Blue Lotus γνώριζε επίσης ευρεία χρήση. Ήταν γνωστό ως “Λωτός,” και χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες τελετουργίες και θρησκευτικές τελετές. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το βότανο Blue Lotus είχε ιδιότητες που ενίσχυαν την ψυχική και σωματική υγεία, και ήταν ευεργετικό για τη χαλάρωση και την ευεξία. Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε στον ρωμαϊκό πολιτισμό και άλλα μέρη της αρχαίας Μεσογείου.

Το Blue Lotus στην Ελληνική Αγορά: Ένα Βότανο με Ιστορία και Οφέλη

Το βότανο Blue Lotus, επίσης γνωστός ως “Μπλε Λωτός,” είναι ένα φυτό με μακρά ιστορία και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Το βότανο αυτό παράγει ανθούς με εκθαμβωτικό μπλε χρώμα και έχει χρησιμοποιηθεί αιώνες για τις ψυχαγωγικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Τώρα, η εισαγωγή του από την AcidHerbs στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια νέα τάση στον κόσμο των βοτάνων και τον θεραπευτικών φυτικών λύσεων.

Οι Υπέροχες Ιδιότητες του βοτάνου Blue Lotus

Το Blue Lotus είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες:

  1. Χαλάρωση και Ευεξία: Το βότανο Blue Lotus έχει αναφερθεί ότι προκαλεί αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, βοηθώντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας.
  2. Βελτίωση της Διάθεσης: Προάγει την αίσθηση της καλής διάθεσης και ευτυχίας, βοηθώντας τον καθένα να ξεκινήσει την ημέρα του με αισιοδοξία και χαμόγελο.
  3. Φυσική Υγεία: Έχει αναφερθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση των τραυματισμένων μυών και των πονεμένων αρθρώσεων, κάτι που προσφέρει ανακούφιση από τους καθημερινούς πόνους.
  4. Ψυχοδραστικές ΕπιδράσειςΤο Blue Lotus Flower σε τσαι ήταν και είναι πραγματικά γνωστό για τις παραισθήσεις του. Στην αρχαιότητα, οι Αιγύπτιοι προτιμούσαν να καταναλώνουν τσάι από λουλούδι μπλε λωτού στις γιορτές τους, καθώς δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έτσι, λόγω των Ψυχοδραστικών του επιδράσεων, αυτό το Τσάι χαρίζει ένα αίσθημα χαράς, κάτι που το κάνει  προτιμότερο από το αλκοόλ. Αν και  πρέπει να καταναλώνεται συνειδητά, αυτό το τσάι σίγουρα δεν είναι επιβλαβές όπως το αλκοόλ και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.
  5. Βοηθάει τον ύπνο Λόγω της παρουσίας ενώσεων όπως η νουσιφερίνη και η απορφίνη, το τσάι Blue Lotus Flower σταθεροποιεί και ενισχύει τη διαδικασία του ύπνου σας. Αυτές οι ενώσεις έχουν αντισπασμωδική δράση και μια καταπραϋντική αίσθηση που μπορεί να βοηθήσει σε έναν ήρεμο ύπνο.
  6. Πόνοι  περιόδου Είναι δύσκολο για μερικές γυναίκες να περάσουν αυτή τη μία εβδομάδα του μήνα. Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εμμήνου ρύσεως, συμπεριλαμβανομένων επώδυνες κράμπες περιόδου που προσφέρουν μόνο βασανιστικό πόνο. Το βότανο Blue Lotus Flower Tea μπορεί να είναι μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία. Μπορεί να απαλύνει τις κράμπες και επίσης να σταθεροποιήσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

Το Blue Lotus, γνωστό και ως “Μπλε Λωτός,” χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές για την απόλυτη αξιοποίησή του. Πολλοί άνθρωποι το προτιμούν ως τσάι, προετοιμασμένο από τα ξηρά άνθη του Blue Lotus. Η παρασκευή τσαγιού από το Blue Lotus είναι απλή και αποτελεσματική. Εναπόθεστε μερικά από τα άνθη σε καυτό νερό και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά. Αυτό το αρωματικό τσάι μπορεί να απολαυστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και συνήθως αναφέρεται ότι προσφέρει χαλάρωση και αίσθηση ευευθείας.

Εκτός από το τσάι, το Blue Lotus μπορεί να γίνει παραδοσιακά προσθέτοντας 20 γραμμάρια Blue lotus σε 1 μπουκάλι με κρασί, αφήστε το να μείνει για 4 με 8 ώρες και απολαύστε το με την παρέα σας, την συγκεκριμένη παρασκευή χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι στις γιορτές τους, καθώς έχει εφορικές και ναρκωτικές ιδιότητες.

To blue Lotus καθώς και όλα τα προϊόντα της Acidherbs θα τα βρούμε στα καταστήματα SKARFI καθώς και στο eshop skarfi.gr αποκλειστικά.

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD