Αρχική » Blog » Το δρόμο για την φυλακή πήραν οι 2 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 16χρονης που έπεσε σε κώμα μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

Το δρόμο για την φυλακή πήραν οι 2 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 16χρονης που έπεσε σε κώμα μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα, Δευτέρα (20.11.23) για την υπόθεση της 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο από τις 6 Νοεμβρίου μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο σίσα ή κοκαϊνη των φτωχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 2 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παράβασης του ν. περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη και της συμμορίας αλλά δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Τα στοιχεία της υπόθεσης σοκάρουν. Η 16χρονη είχε μπλεχτεί στα δίχτυα του κυκλώματος, ενώ η μητέρα της ανήλικης περιέγραψε πως ενώ έψαχνε το παιδί της, την ειρωνεύονταν. «Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν την έψαχνα να την βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή.

Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέλησή της. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν, τι θα πει», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Οι μαρτυρίες δύο φίλων της 16χρονης που το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, βρίσκονταν μαζί της στην οικία του Βύρωνα, της μητέρας της, του πληρώματος του ΕΚΑΒ που την παρέλαβε στις 12:26 σε “μισολιπόθυμη κατάσταση, αναπνοή με βρόγχο και διαρροή από την μύτη της καφέ υγρού, χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφύξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση και την οδήγησαν στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί με υπεράνθρωπες προσπάθειες την επανέφεραν, αλλά και τα στοιχεία από την έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που έκαναν την έρευνα συγκλονίζουν.

“Η φίλη της ανήλικης, την είδε ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς να έχει τις αισθήσεις με ανοιχτά τα μάτια και να βγάζει από τη μύτη αίμα και υγρά”, αναφέρεται στο διαβιβαστικό, ενώ όπως χαρακτηριστικά, είπε η μάρτυρας: “Τη βλέπω με ανοιχτά τα μάτια, να είναι έτσι γουρλωμένα, με τα μάτια να πηγαίνουν προς τα πάνω, να βγάζει κάτι αίματα, κάτι υγρά από τη μύτη. Κάθε φορά που πήγαινα να τη σηκώσω, τα έβγαζε αυτά τα υγρά. Κάθε φορά που πήγαινα να κάνω έτσι (περιγράφει με κίνηση του χεριού της το σφυγμό) να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και τέτοια, πάλι έβγαζε, οπότε φοβόμουν αρκετά να το κάνω αυτό, μετά την έβαλα να καθίσει όρθια”.

Την ίδια ώρα, ο φίλος της καταθέτει πως το κοριτσάκι, “έκανε συνεχώς χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ήταν στο τοπ στάδιο. Ό,τι ναρκωτικό υπάρχει το έπινε”.

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD