Αρχική » Blog » Ηχηρό χαστούκι στην Ν.Δ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Ηχηρό χαστούκι στην Ν.Δ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Οι κάλπες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του β’ γύρου έκλεισαν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής (15.10.2023) και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εκλογών που αφορούν 6 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και 84 από τους 332 Δήμους, όπου οι υποψήφιοι δεν συγκέντρωσαν ποσοστό 43% στον α’ γύρο.

Η εκτίμηση αποτελέσματος λίγο πριν τις 8 ήρθε να επικυρώσει αυτό που έδειχναν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Ο Χάρης Δούκας κερδίζει τον δήμο Αθηναίων, ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ καθαρή νίκη του υποψηφίου Δημάρχου του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα είναι γεγονός ενώ στις 6 περιφέρειες η ΝΔ χάνει κατά κράτος καθώς μόνο στην Πελοπόννησο ο κ. Δημήτρης Πτωχός που έχει το χρίσμα της ΝΔ έχει ελαφρό προβάδισμα. Σε όλες τις άλλες χάνουν κατά κράτος όσοι στηρίχτηκαν από την Ν.Δ. Κερδίζουν οι (Τοψίδης στην Μακεδονία – Θράκη, Αμανατίδης στην Δυτική Μακεδονία, Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά, Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο). Στην Θεσσαλία ο κ. Κουρέτας θα διαδεχθεί το νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. 

Από τα παραπάνω αποτελέσματα βαίνουν δυο ασφαλή συμπεράσματα. Αρχικά αν δεν είχε αλλάξει η Ν.Δ το ποσοστό από 50% σε 43% που έπρεπε να έχει ο πρώτος ώστε να εκλεχτεί περιφερειάρχης και δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, η εικόνα που θα βλέπαμε θα ήταν ακόμα χειρότερη για την Ν.Δ και δεύτερο αλλά το ίδιο σοβαρό είναι οτι η παντοδυναμία του κυβερνόντος κόμματος είναι επίπλαστη και ο λόγος που εμφανίζετε είναι στην αποχή σοβαρής αντιπολιτεύσεις, αυτό είναι ξεκάθαρο ειδικά στην Αθηνά οπου ο Μπακογιάννης έχασε από μια δεύτερο-τρίτη επιλογή όπως ο κ. Δούκας, που κατέβηκε σχεδόν αναγκαστικά για δήμαρχος Αθηναίων καθώς κανένας από το ΠΑΣΟΚ κιναλ δεν ήθελε…

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD