Αρχική » Blog » “Αχιλλέας Μπέος: Κύμα Διαμαρτυρίας – 550 Γυναίκες Συνενώνουν Δυνάμεις κατά του Δημάρχου Βόλου

“Αχιλλέας Μπέος: Κύμα Διαμαρτυρίας – 550 Γυναίκες Συνενώνουν Δυνάμεις κατά του Δημάρχου Βόλου

από Ελένη Κύρτσου
1 λεπτά

Ένα ισχυρό κύμα διαμαρτυρίας έχει ξεσπάσει στον δήμο Βόλου, καθώς 550 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς και πολιτικούς τομείς ενώνουν τις φωνές τους κατά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέο. Με τη χρήση της πλατφόρμας Avaaz, υπογράφουν κείμενο καταγγελίας αντιδρώντας στη λεκτική βία που ασκείται κατά της Προϊσταμένης Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, κ. Ρέας Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Βόλου, με τις πρόσφατες δηλώσεις του χαρακτήρισε “τόφαλο” την κ. Γεωργίου, πράξη που προκάλεσε σοβαρή αντίδραση από το γυναικείο κοινό της περιοχής. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έχει υποστεί επιθέσεις για τα έργα της και πλέον αντιδρά με αυστηρότητα στην κ. Γεωργίου, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε 760.000 ευρώ που είχαν προορισμό τη δημιουργία διπλού κυκλικού κόμβου στη Ν. Ιωνία.

Οι 550 γυναίκες που υπογράφουν την καταγγελία κατηγορούν τον δήμαρχο για σεξιστική συμπεριφορά και λεκτική βία. Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν: “Οι λεκτικές επιθέσεις και η σεξιστική συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου δεν γνωρίζουν όρια. Με αντιπροσωπευτική ποικιλία από επαγγέλματα και φόντο, γυναίκες καταγγέλλουν την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά. Αντιμέτωπες με προσβολές και σεξιστικές χυδαιολογίες, γίνονται θύματα της βίας αυτής. Ο δήμαρχος απευθύνεται σε γυναίκες της περιοχής με προσβλητικό τρόπο, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.”

Οι υπογράφουσες αναφέρουν ότι συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών από γυναίκες και άνδρες, με στόχο να αποστείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στον δήμαρχο Βόλου ότι η ανοχή στην κακοποιητική συμπεριφορά του έχει εξαντληθεί. Επίσης, επισημαίνουν ότι δεν θα αφήνουν ατιμώρητη αυτήν τη συμπεριφορά και ότι οι γυναίκες της πόλης έχουν ιστορία αντίστασης και ανυποχώρητης αντίδρασης. Το κύμα της διαμαρτυρίας και αντίδρασης αναμένεται να συνεχιστεί με τις συλλογές υπογραφών και τις ενέργειες των γυναικών της περιοχής.”

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD