Αρχική » Blog » Φοιτητής μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης δημιούργησε drone με χημικά όπλα για το ISIS – Σχέδια για αέριο μουστάρδας

Φοιτητής μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης δημιούργησε drone με χημικά όπλα για το ISIS – Σχέδια για αέριο μουστάρδας

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Ένας φοιτητής κατάφερε να κατασκευάσει ένα drone μέσω της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, το οποίο είχε στόχο να μεταφέρει χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του αερίου μουστάρδας, για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Σύμφωνα με αναφορές από το Insider, ο 26χρονος Mohamad al-Bared, που κατάγεται από τη Βρετανία και είναι φοιτητής μηχανικής, κατασκεύασε το drone κατά τη διάρκεια της διδακτορικής του φοίτησης. Η δίκη του αναμένεται να διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι με τη χρήση της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, κατάφερε να κατασκευάσει ένα drone που αντιγράφει τον πύραυλο Tomahawk, έναν πύραυλο κρουζ μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιείται από τον στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και εκτοξεύεται από πλοία ή υποβρύχια. Αυτό το drone ήταν σχεδιασμένο να πετά σε αστικές περιοχές και να μεταφέρει φιάλη με χημικά όπλα. Στο σπίτι του Mohamad al-Bared βρέθηκαν σχετικές συνταγές για χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του αερίου μουστάρδας.

Οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι του Mohamad al-Bared στις 31 Ιανουαρίου και εντόπισαν το drone, τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του και σημειωματάρια που περιείχαν συνταγές για χημικά όπλα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε το drone για προσωπική χρήση και ότι, παρόλο που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ISIS, είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τον πύραυλό του για να πείσει ανθρώπους που συμμετείχαν σε συριακές συγκρούσεις να αποστασιοποιηθούν από την οργάνωση.

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές δεν τον πίστεψαν, καθώς εντόπισαν αποδείξεις ότι είχε επικοινωνία με μέλη του ISIS, με σκοπό να στείλει το drone στην Μέση Ανατολή.

Οι αρχές ανέφεραν: «Είχε ερευνήσει χημικά όπλα, όπως ρικίνη, σαρίνη και αέριο μουστάρδας. Η υπόθεσή μας είναι ότι σκόπευε να αναπτύξει το drone και τα χημικά όπλα στο εξωτερικό. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης ότι χρησιμοποιούσε την έρευνά του για να απορρίψει τη ριζοσπαστικοποίηση ανθρώπων είναι ξεκάθαρα ψέματα. Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις από την έρευνά μας ότι είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό σε ανθρώπους».

Newsboom.gr οι ειδήσεις όπως είναι!

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD