Αρχική » Blog » Γνωρίζει η BMW Hellas τι σημαίνει ισότητα των φύλων?

Γνωρίζει η BMW Hellas τι σημαίνει ισότητα των φύλων?

από Ελένη Κύρτσου
6 λεπτά

Πολλά τα ερωτήματα για την BMW Hellas μετά από το άρθρο της Ισμήνη Φαμπιάτου bloger και ιδιόκτητη του Autoholix

 Τι έγινε λοιπόν με την BMW Hellas

Όπως γράφει η κ. Φαμπιάτου: “Η BMW είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεπεράσουν τις οδηγίες των μεγάλων, ή έχοντας διάφορα σύνδρομα ανωτερότητας με υποτίμησαν από την αρχή έχοντας την βεβαιότητα ότι εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα.

Χρειάστηκε να γράψω πριν 5 χρόνια στην Γερμανία για να πέσει η «παντόφλα» στον τότε Έλληνα ΔΣ και να υποχρεώσουν τον υπεύθυνο τύπου να μου δίνει αυτοκίνητα για δοκιμή-παρότι μέχρι τότε φρόντιζε συστηματικά να ικανοποιεί την πιάτσα καθυστερώντας την δοκιμή για χρόνια ή φροντίζοντας να μην παρευρίσκομαι συχνά σε παρουσιάσεις νέων μοντέλων-και ειδικά όπου υπήρχε οδήγηση σε πίστα ώστε να μην εκτεθεί κόσμος.

Κυλήσαν τα χρόνια με αρκετές δυσκολίες ώσπου ο νέος Γερμανός ΔΣ της BMW Hellas μοιράστηκε την ίδια άποψη για το Autoholix με την «πιάτσα» παρότι ήμουν η μόνη που στάθηκα δίπλα στην εταιρεία την εποχή που γραφόταν για μήνες ότι οι κινητήρες της Μ3 είναι για πέταμα και άλλες μπαρούφες που σβήστηκαν και ξεχάστηκαν όταν «τα βρήκαν».

Προσπαθούσα λοιπόν από τον Σεπτέμβριο μέσω τηλεφώνου να κανονίσω τα αυτοκίνητα που θα σας παρουσιάσω (δεδομένου και του ενδιαφέροντος εμπορικά  για το Χ1) αλλά δεν λάμβανα απαντήσεις, ώσπου έγραψα ένα mail ζητώντας κάποια συγκεκριμένα μοντέλα.

Το μαιλ που έστειλα δεν απαντήθηκε ποτέ και μετά από οχλήσεις με SMS στον υπεύθυνο ήρθε μια απάντηση ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ανανέωση του στόλου, οπότε και εγώ καλόπιστα είπα να τους δώσω χρόνο να λύσουν τα θέματα….

Χρειάστηκε να κοινοποιήσω το mail στην μισή εταιρεία και στον ΔΣ για να δεήσει ο υπεύθυνος να μου απαντήσει γενικόλογα, χωρίς να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα -και μαλώνοντας με μάλιστα επειδή παραπονέθηκα που δεν με καλέσαν στην εκδήλωση για την «πανέμορφη» σειρά 7 (Δείτε ΕΔΩ).

Απάντησα σε αυτό το μήνυμα ρωτώντας ουσιαστικά γιατί αδιαφορούν και πότε θα μου δώσουν αυτοκίνητα για δοκιμή…για να εισπράξω περισσότερη αδιαφορία- μέχρι που πριν την Καθαρά Δευτέρα ο ΔΣ μου απάντησε με ένα επιφανειακά ευγενικό αλλα δεδομένης της ιστορίας που έχει προηγηθεί εξαιρετικά υποτιμητικό και υπεροπτικό μήνυμα που συνοψίζεται στο «δίνουμε αυτοκίνητα σε όποιον γουστάρουμε και εσένα δεν σε γουστάρουμε»!

Εννοείται ότι αυτή δεν είναι επαγγελματική απάντηση και για αυτόν τον λόγο απάντησα στον ΔΣ και του εξήγησα ότι απάντησε χωρίς να γνωρίζει ποια είμαι, χωρίς να έχει διαβάσει τα άρθρα μου(όπως και κάνεις άλλος στην BMW HELLAS) και χωρίς επαγγελματισμό αφού την ώρα που λέει ότι δεν θέλει να συνεργάζεται συνεχίζει να στέλνει τα Δελτία Τύπου που δημοσιεύονται στο Autoholix με παράκληση για δημοσίευση!

Έγραψα 7 λόγους για τους  οποίους δεν είναι επαγγελματική η στάση του, του έκανα 7 ερωτήσεις-και μετά από 7 υπενθυμίσεις αναγκάστηκα να στείλω το νήμα σε 37 διευθύνσεις Διευθυντών επικοινωνίας της BMW AG σε όλο τον κόσμο ενημερώνοντας τους για το ιστορικό.

bmw 320d 05

Καθώς ο ΔΣ είναι επίσης Γερμανός όλη η εταιρεία τον κάλυψε και δεν βρέθηκε ούτε ένας που να νοιώσει την ανάγκη να ερευνήσει την υπόθεση και να ζητήσει συγνώμη,  ή έστω να μου απαντήσει ένα μήνα τώρα- παρότι έστειλα 7 υπενθυμίσεις… Φτάσαμε 7 μήνες πιο κάτω- από τον Σεπτέμβριο στον Μάιο- και δεν μου έχει απαντήσει κανείς για το πότε θα δοκιμάσω την εξωτική πλέον Χ1 με τον τρικύλινδρο των 136 ίππων-και χωρίς φυσικά να ζητήσουν συγνώμη για την αντιεπαγγελματική τους συμπεριφορά!”

Προσωπικά την κ. Φαμπιατού την γνωρίζω μόνο μέσα από την δουλειά της, μας ενώνει όμως το πάθος για την αυτοκίνηση και πραγματικά όταν βλέπω ότι εν’ έτη 2023 μια εταιρεία όπως η BMW HELLAS φέρετε να κάνει διάκρισης βάση του φύλου ενός επαγγελματία μας ξαναθυμίζει ότι το φεμινιστικό κίνημα είναι ποιο επίκαιρο από ποτέ!

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD