Αρχική » Blog » Με δικαστική βούλα η υποψηφιότητα στον Καταδικασμένο για Εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρη για Δήμαρχο της Αθήνας

Με δικαστική βούλα η υποψηφιότητα στον Καταδικασμένο για Εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρη για Δήμαρχο της Αθήνας

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά


Το τέλος του καλοκαιριού του 2023 στην Ελλάδα σημειώθηκε μια σημαντική αλλαγή στον πολιτικό χάρτη της χώρας με τη δικαστική απόφαση που έδωσε το “πράσινο φως” για την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή,” αλλά με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος για τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του Πρωτοδικείου που ανακοινώθηκε, περιλαμβάνονται οι διάφοροι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 για τον Δήμο της Αθήνας. Μεταξύ αυτών, ανακηρύσσεται και ο συνδυασμός με το όνομα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ” με έμβλημα “ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΜΕΝΟΥ ΡΟΜΒΟΕΙΔΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΔΕΞΙΑ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩΘΕΝ ΑΥΤΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΙΟΙ,” στον οποίο περιλαμβάνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος δήμαρχος.

Η απόφαση αυτή προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις, καθώς η συμμετοχή ενός ατόμου που είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση στις εκλογές θεωρείτε τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Παρόλα αυτά, η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει το δικαίωμα του Ηλία Κασιδιάρη να συμμετέχει στις εκλογές.

Οι εκλογές αυτές αναμένεται να διεξαχθούν στις 8ης Οκτωβρίου 2023, και θα κριθεί η επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων.

Αυτή η απόφαση δημιουργεί ένα πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός και αναμένεται να συζητηθεί ενδελεχώς από τους πολίτες και τους πολιτικούς φορείς της χώρας, καθώς αφορά το ποιος θα διαχειριστεί τα καθήκοντα του Δήμου της Αθήνας για τα επόμενα χρόνια και δημιουργεί ανατριχιαστικά δε δικασμένα και θέτει ερωτήματα το κατά πόσο ένας εγκληματίας μπορεί να διεκδικεί την διακυβέρνηση της Αθήνας .

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD