Αρχική » Blog » Τάκης Προεστάκης: Ο Προστάτης των αδέσποτων, που εγκατέλειψε τη ζωή του, ξόδεψε 180.000 ευρώ και έγινε αφιέρωμα στον ξένο Τύπο

Τάκης Προεστάκης: Ο Προστάτης των αδέσποτων, που εγκατέλειψε τη ζωή του, ξόδεψε 180.000 ευρώ και έγινε αφιέρωμα στον ξένο Τύπο

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
6 λεπτά

Τάκης Προεστάκης: Ποιος είναι ο άνδρας που τα παράτησε όλα για να φροντίσει τα αδέσποτα και η Daily Mail του έκανε αφιέρωμα

Ο Τάκης Προεστάκης είναι το παράδειγμα ότι ένας άνθρωπος που προσφέρει τόσα πολλά μπορεί να πάρει βοήθεια και να συνεχίσει το έργο του. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση αλλά και μια ελπίδα ότι εκτός από τον κόσμο των social media γεμάτα από άτομα που θέλουν να γίνουν influencer’s  και κάνουν επίδειξη πλούτου, υπάρχει και ένας ακόμα κόσμος ποιο ανθρώπινος ποιο ζεστός και τόσο πραγματικός.

Ο Τάκης Προεστάκης είναι ο άνθρωπος του οποίου το όνομα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς ξόδεψε 180.000 ευρώ για τα αδέσποτα και έγινε γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο από το αφιέρωμα της βρετανικής Daily Mail. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή του και αφοσιώθηκε στα αδέσποτα.

Ο άνθρωπος που παράτησε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ για τα αδέσποτα και αναγνωρίστηκε το έργο του. Το έργο του έγινε γνωστό όχι μόνο στη γενέτειρά του την Κρήτη, μα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρείται ο πιο δημοφιλής Έλληνας ζωόφιλος με ενεργή δράση υπέρ των αδέσποτων.

Ένα αφιέρωμα της βρετανικής Daily Mail ήταν αρκετό για τον κάνει γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Να οδηγεί εκατοντάδες ανθρώπους κάθε εθνικότητας στην Ιεράπετρα με σκοπό να υιοθετήσουν ένα ή και περισσότερα από τα ζώα που φιλοξενεί. Τα ζώα που φροντίζει στο καταφύγιο που εκείνος έχτισε πέντε χρόνια πριν σε μια πλαγιά πάνω από τη χωματερή. Δέκα περίπου λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Αφήνοντας τον κόσμο της νύχτας και αφιερώνοντας τη ζωή του στα αδέσποτα και τα κακοποιημένα ζώα. Ο Τάκης Προεστάκης σήμερα ουδεμία σχέση έχει με τον άνθρωπο που ήταν παλαιότερα.

Η ζωή του είναι αφιερωμένη στα τετράποδα και παρά τα λεγόμενα των συντοπιτών του περί… τρέλας, εκείνος έχει συνειδητά επιλέξει να ζει σε ένα βουνό. Απομονωμένος από τον κόσμο, με μοναδική του ασχολία τη φροντίδα των ζώων που ζουν μαζί του.

Ο ίδιος, μιλά κρατώντας με το ένα χέρι το κινητό του τηλέφωνο και με το άλλο έναν κουβά με τροφή. Γυρίζει από σπιτάκι του καταφυγίου σε σπιτάκι, ταΐζοντας τα σκυλάκια που περιθάλπει.

Τάκης Προεστάκης: «Σιχάθηκα τα πάντα, τα παράτησα όλα»

«Έφτιαξα μόνος μου αυτό εδώ το καταφύγιο. Παράτησα ύστερα από 20 χρόνια στη νύχτα το night club που είχα και αποφάσισα να ζήσω αλλιώς. Αρχικά ήμουν DJ –από 17 ετών- και μετά, στα τελειώματα, είχα δική μου επιχείρηση.

Σιχάθηκα τα πάντα, τα παράτησα όλα. Μετά ξεκίνησα να βοηθάω τα ζώα. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα στη χωματερή της Ιεράπετρας και αντίκρισα σκυλιά σε άθλια κατάσταση. Αποφάσισα να βοηθήσω έναν σκύλο που είχε σπασμένο το πόδι του και το ένα έφερε το άλλο. Κατέληξα τότε να έχω υπό την προστασία μου 50 – 100 σκυλιά», λέει.

Ο Τάκης δεν εργάζεται κάπου αλλού, παρά μόνο εθελοντικά βοηθώντας τα ζώα που το έχουν ανάγκη. «Αυτή είναι η ζωή μου, δεν μπορώ να φύγω να δω ούτε τη μητέρα μου στην Ιεράπετρα αν δεν υπάρχει κάποιος εδώ», λέει. Παραδέχεται πως πέρασε δύσκολα οικονομικά λόγω της δράσης του υπέρ των ζώων.

Τάκης Προεστάκης : Ξόδεψε μια περιουσία ύψους 180.000 ευρώ για τα αδέσποτα και τα κακοποιημένα ζώα

Δεν το μετάνιωσε στο ελάχιστο, ακόμα και όταν αναγκάστηκε να δανειστεί σημαντικά ποσά για να επιβιώσει με τους σκύλους του.

«Όταν έφυγα από τη δουλειά μου, είχα στην άκρη 180.000 ευρώ. Έφυγαν όλα χωρίς να το καταλάβω για να βοηθήσω τα σκυλιά. Δε με ενδιαφέρει η περιουσία, όμως, εγώ έχω δώσει τη ζωή μου ολόκληρη. Κάποια στιγμή τα χρήματα τελείωσαν και μετά δανειζόμουν για να συντηρήσω τα ζώα που φρόντιζα. Έφτασα να χρωστάω 48 – 50 χιλιάδες ευρώ σε φίλους μου.

Είχα πουλήσει μέχρι και το αυτοκίνητό μου και μετακινούμουν με το παπάκι. Όταν χρωστούσα όλα αυτά τα χρήματα ήμουν τελειωμένος. Οι γονείς μου με πήγαιναν στον ψυχολόγο για να δουν αν είμαι τρελός με τη ζωή που έκανα».

Τονίζει πως όσα έχει καταφέρει σήμερα τα οφείλει σε μία Βρετανή δημοσιογράφο που είχε φίλη στο Facebook. Εκείνη παρακολουθώντας τις αναρτήσεις του τον προσέγγισε με σκοπό να του κάνει ένα αφιέρωμα στη Daily Mail.

«Δεν την πήρα στα σοβαρά, να σου πως την αλήθεια. Αλλά ήμουν απελπισμένος, δεν είχα τίποτα να χάσω.

Μια μέρα, λοιπόν, άλλαξαν όλα. Είχε δημοσιευτεί το άρθρο της και ο κόσμος άρχισε να με αναζητά για να μου προσφέρει βοήθεια. Σήμερα, δεν θυμάμαι ούτε το όνομά της. Με ξέχασε τελείως μετά, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, μου άλλαξε τη ζωή και απλά… χάθηκε!

Λίγο αφότου το δημοσίευμα είχε κυκλοφορήσει, επικοινώνησε ξανά μαζί μου, με ρώτησε αν είμαι καλύτερα μετά τα όσα έγραψε. Της είπα πως ναι και με άφησε πια, ήσυχη πως με είχε βοηθήσει όσο μπορούσε. Της χρωστάω πολλά και την ευχαριστώ. Μου υποσχέθηκε πως αν κάποια στιγμή έρθει στην Ελλάδα θα έρθει να με βρει», καταλήγει.

Πηγή: posted.gr

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD