Αρχική » Blog » Καταγγελία από το Δίκτυο Αλληλεγγύης κρατουμένων ”Εν εξελίξει δολοφονία στη φυλακή Δομοκού”

Καταγγελία από το Δίκτυο Αλληλεγγύης κρατουμένων ”Εν εξελίξει δολοφονία στη φυλακή Δομοκού”

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
1 λεπτά

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την σοβαρή καταγγελία που μας απέστειλε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων για τον παραλίγο χαμό κρατουμένου καθώς η σωφρονιστική υπηρεσία τον άφησε αβοήθητο ενώ είχε πάθει έμφραγμα!

Ακολουθεί το κείμενο

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στην πτέρυγα Δ1 φυλακών Δομοκού, ένας φυλακισμένος με σοβαρά προβλήματα καρδιάς (εμφράγματα, εγχειρήσεις, μπαλονάκι) έπαθε έμφραγμα. Ευτυχώς ο άνθρωπος επιβίωσε. Τον δέχτηκε γιατρός μετά από ώρες. Μέχρι τότε οι δεσμοφύλακες δήλωναν ότι πρέπει να περιμένει την τακτική επίσκεψη του γιατρού. Στο ιατρείο δήλωσαν ότι θα τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο για εξέταση την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα. Είναι πάγια συνθήκη της πειθαρχικής φυλακής Δομοκού η απουσία μόνιμου γιατρού, η υποστελέχωση του ιατρείου με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και η απουσία ετοιμότητας άμεσης ιατρικής ανταπόκρισης για έκτακτες ανάγκες.

Η συστηματική επιβάρυνση της υγείας των φυλακισμένων που έχει ως συνέπεια και αναιτιολόγητους θανάτους αποτελεί πολιτική μέθοδο ποινικής επιβάρυνσης. Άλλωστε όποτε πεθαίνει φυλακισμένος είτε από παθολογικές συνθήκες που συχνά δεν είναι άσχετες με τις συνθήκες της αιχμαλωσίας είτε από ναρκωτικά από τα οποία θησαυρίζει όλος ο ποινικός μηχανισμός και με τα οποία κρατάει τον έλεγχο ενάντια στις αντιστάσεις των αιχμαλώτων είτε από συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων που εκκολάπτονται από τις εκμεταλλευτικές δομές με τις οποίες λειτουργεί το ίδιο το σύστημα, οι δεσμοφύλακες σχολιάζουν χαιρέκακα και ανενδοίαστα, «ένας λιγότερος».

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ

Newsboom.gr οι ειδήσεις όπως είναι!

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD