Αρχική » Blog » Ουκρανία για το πολιτικό χάος στις ΗΠΑ: Έχουμε φρικάρει…

Ουκρανία για το πολιτικό χάος στις ΗΠΑ: Έχουμε φρικάρει…

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
1 λεπτά

η Ουκρανία εκφράζει σοβαρή της ανησυχία και φοβάται οτι η αναταραχή λόγω του πολιτικού χάους που καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την καρατόμηση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Ουκρανία εξαρτάται σημαντικά από την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, και περιμένει περίπου 42,8 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος, με ένα μεγάλο μέρος από αυτήν να προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Οι ουκρανικοί αξιωματούχοι διατηρούν δημόσια στάση υποστήριξης προς τους αμερικανικούς συμμάχους τους, αλλά εκφράζουν ανησυχία για την αβεβαιότητα που δημιουργείται από τα εσωτερικά πολιτικά γεγονότα στις ΗΠΑ. Οι Ουκρανοί πολιτικοί φοβούν ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παρόλο που οι ουκρανικοί αξιωματούχοι δεν κριτικάρουν δημοσίως τους αμερικανούς συμμάχους τους, εκφράζουν το σοκ τους για τα γεγονότα στις ΗΠΑ. Πολλοί πιστεύουν ότι η Ουκρανία είναι τώρα όμηρος της εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στη χώρα τους.

Οι ουκρανικοί αξιωματούχοι καλούν για ενότητα και αντίσταση στον αναταραχή για να διασφαλίσουν τη στήριξη που χρειάζονται από τις ΗΠΑ.

Newsboom.gr οι ειδήσεις όπως είναι!

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD