Αρχική » Blog » “Νέες ταυτότητες: Έναρξη έκδοσης από 25 Σεπτεμβρίου – Ακύρωση των παλιών σε τρία χρόνια

“Νέες ταυτότητες: Έναρξη έκδοσης από 25 Σεπτεμβρίου – Ακύρωση των παλιών σε τρία χρόνια

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Το ξεκίνημα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, που έχει προκαλέσει σημαντική συζήτηση και αντιδράσεις από μέρος των πολιτών, έχει οριστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου. Σε τρία χρόνια από σήμερα, τον Αύγουστο του 2026, οι παλιές ταυτότητες δεν θα έχουν ισχύ, όπως ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι νέες ταυτότητες αποτελούν μια νέα πραγματικότητα, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια και για τα ταξίδια με αεροπλάνο αλλά και για την πρόληψη πλαστογραφιών.

Η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων θα είναι παρόμοια με αυτή των εμβολίων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω της υπηρεσίας “gov” σε 370 σημεία σε όλη τη χώρα.

Ο αιτών θα υποβάλλει την αίτηση του στην πλατφόρμα, θα προσκληθεί για ραντεβού σε αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας ταυτότητας, με κόστος πενήντα ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε σε ανησυχίες περί προστασίας δεδομένων, εξηγώντας ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα πλαστογραφούνται και θα περιέχουν μόνο τις απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες. Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε ένα τσιπάκι με πληροφορίες όπως το όνομα, το επίθετο, το ύψος και δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά χωρίς γεωχωρική πληροφορία.

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα όπως οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους και τα γεγονότα στον Έβρο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί αντικατάσταση της πολιτείας και ανέφερε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.”

Αυτό το άρθρο παρέχει πληροφορίες για την έναρξη έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, τη διαδικασία εκδόσης, τα δεδομένα που περιέχουν, και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.”

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD