Αρχική » Blog » Συγχαρητήρια έδωσε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία για την “Μικρασιατική καταστροφή. Κείμενο που προκαλεί αντιδράσεις δημοσίευσε το ΝΑΤΟ, συγχαίροντας την Τουρκία για τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης», στις 30 Αυγούστου, ημέρα που σηματοδοτεί την επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και την ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Συγχαρητήρια έδωσε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία για την “Μικρασιατική καταστροφή. Κείμενο που προκαλεί αντιδράσεις δημοσίευσε το ΝΑΤΟ, συγχαίροντας την Τουρκία για τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης», στις 30 Αυγούστου, ημέρα που σηματοδοτεί την επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και την ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
1 λεπτά

Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις έγινε από τη ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Στο μήνυμα αυτό, το ΝΑΤΟ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την Τουρκία για την επέτειο που σχετίζεται με την επίθεση που οδήγησε στην ήττα της Ελλάδας στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Το κείμενο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Η παρόμοια ενέργεια του ΝΑΤΟ πέρυσι, την ίδια ημέρα, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το μήνυμα λίγο αργότερα. Το νέο κείμενο, όμως, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στην ελληνική κοινή γνώμη και στο πολιτικό περιβάλλον.”

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD