Αρχική » Blog » Πλημμύρες και Καταστροφές στην Ελλάδα: Ανθρώποι Αποκλεισμένοι και Αβοήθητοι σε Θάλασσες Λάσπης ακόμα!

Πλημμύρες και Καταστροφές στην Ελλάδα: Ανθρώποι Αποκλεισμένοι και Αβοήθητοι σε Θάλασσες Λάσπης ακόμα!

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει αφόρητη μετά από δύο δραματικές πλημμύρες που προκάλεσαν ανείπωτες καταστροφές σε πολλές περιοχές και ας έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες. Σπίτια έχουν καταστραφεί, αγροτικές καλλιέργειες έχουν χαθεί και μεγάλες εκτάσεις βρίσκονται υπό νερό. Αυτοψίες και επιχειρήσεις απομάκρυνσης της λάσπης είναι απαραίτητες.

Οι εικόνες από τις πλημμυροπαθείς περιοχές είναι απελπιστικές, και πολίτες βρίσκονται χωρίς σπίτι, πόσιμο νερό και δουλειά. Ακόμα χειρότερα, πολλοί από αυτούς που πλήγηκαν δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημιώσεις.

Σε ορισμένες περιοχές, τα σπίτια είναι ακατοίκητα λόγω της λάσπης και της υγρασίας, και οι αυτοψίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι σε πολλές περιοχές, με ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες παθήσεις να ανησυχούν για τα φάρμακά τους.

Η κατάσταση στο Σωτήριο Λάρισας είναι ενδεικτική, καθώς πολίτες επιστρέφουν για να καθαρίσουν τα σπίτια τους, αλλά αναγκάζονται να φύγουν ξανά λόγω των συνθηκών. Η καταστροφή είναι τεράστια, και οι ζημίες δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν πλήρως, καθώς πολλές περιοχές εξακολουθούν να είναι απρόσβλητες.

Οι αρχές είναι ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, και πολλές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες. Οι προσπάθειες για απομάκρυνση της λάσπης συνεχίζονται, αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Σε πολλές περιοχές, τα ποιμνιοστάσια και οι αποθήκες αγροτικών προϊόντων έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες, και η αυτοψία είναι αναγκαία. Τα μηχανήματα του στρατού βοηθούν στην απομάκρυνση της λάσπης από τους δρόμους και τις δημόσιες υποδομές, αλλά η ανάγκη είναι τεράστια.

Εν τέλει, η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει δραματική, και είναι αναγκαίο να επιταχυνθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης των καταστροφών. Οι πολίτες χρειάζονται βοήθεια, και η βοήθεια δεν φαίνετε στον ορίζοντα..

Newsboom.gr οι ειδήσεις όπως είναι!

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD