Αρχική » Blog » Σφοδρές Μάχες κατά της Πύρινης Καταστροφής στον Έβρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Λευκίμμης προς Τυχερό – Εκκενώνεται ξανά η Κασσιτέρα Ροδόπης Εκκενώσεις και Προσπάθειες Διάσωσης στην Περιοχή – Κρίσιμες Στιγμές για τη Ροδόπη

Σφοδρές Μάχες κατά της Πύρινης Καταστροφής στον Έβρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Λευκίμμης προς Τυχερό – Εκκενώνεται ξανά η Κασσιτέρα Ροδόπης Εκκενώσεις και Προσπάθειες Διάσωσης στην Περιοχή – Κρίσιμες Στιγμές για τη Ροδόπη

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και πανικό, καθώς η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Νέο κύμα εκκενώσεων έχει εκδοθεί από το 112, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη να απομακρυνθούν προς το Τυχερό, με σκοπό την ασφαλή τους διαφυγή από τις φλόγες.

Οι μάχες για την αντιμετώπιση της πύρινης καταστροφής συνεχίζονται ασταμάτητα, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης αγωνίζονται να καταπνίξουν τις φλόγες που έχουν πάρει φωτιά στον δάσος της Δαδιάς. Αναζωπυρώσεις παρατηρούνται σε διάφορα σημεία, προκαλώντας νέες απειλές για την περιοχή.

Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο μέτωπο αφορά την περιοχή Λεπτοκαρυάς – Αισύμης, με τις φλόγες να καίνε προς την κατεύθυνση του γειτονικού νομού Ροδόπης. Οι άνεμοι, που ενισχύονται συνεχώς, δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες στην επιχείρηση της κατάσβεσης. Τα μέτρα είναι έντονα, με τις τοπικές αρχές να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιοχές κινητοποιώντας όλους τους πόρους τους.

Παράλληλα, η περιοχή Κασσιτέρα στη Ροδόπη βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της επικίνδυνης κατάστασης. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν λάβει εκ νέου κάλεσμα από το 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στο Σάπες. Οι αρχές συνεχίζουν να επιχειρούν ενάντια στις φλόγες, προσπαθώντας να προλάβουν την εξάπλωση της φωτιάς σε περισσότερες περιοχές.

Η ανησυχία για την εξάπλωση της πύρινης καταστροφής παραμένει υψηλή, καθώς οι προβλέψεις για αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων σε νοτιάδες αναμένεται να επιδεινώσουν την κατάσταση. Οι προσπάθειες εξουδετέρωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η ενημέρωση των κατοίκων είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά τους.

Οι προσπάθειες διάσωσης και κατάσβεσης συνεχίζονται ακούραστα, με τις αρχές να αφιερώνουν όλα τους τα μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι επόμενες ώρες αναμένεται να κρίνουν την εξέλιξη της κατάστασης, με τους κατοίκους να παρακολουθούν με ανυπομονησία την εξέλιξη των γεγονότων.”

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD