Αρχική » Blog » ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτεί την Άμεση Παραίτηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μετά τις Αποκαλύψεις για το Φράγμα του Καλέντζη

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτεί την Άμεση Παραίτηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μετά τις Αποκαλύψεις για το Φράγμα του Καλέντζη

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί αμέσως τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, να υποβάλει την παραίτησή του, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το ρήγμα που προκάλεσαν με εντολή της περιφέρειας στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη. Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η χρήση μηχανήματος που προκάλεσε το ρήγμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιβεβαιώνεται από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, ενισχύοντας τις καταγγελίες των κατοίκων και την έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι, αν ο Αγοραστός δεν παραιτηθεί μόνος του, ο αρχηγός του κόμματός του, κ. Μητσοτάκης, πρέπει να του το ζητήσει, αλλιώς θα είναι καλύπτει τις ευθύνες του., να υποβάλει την παραίτησή του, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το ρήγμα στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη. Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η χρήση μηχανήματος που προκάλεσε το ρήγμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιβεβαιώνεται από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, ενισχύοντας τις καταγγελίες των κατοίκων και την έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι, αν ο Αγοραστός δεν παραιτηθεί μόνος του, ο αρχηγός του κόμματός του, κ. Μητσοτάκης, πρέπει να του το ζητήσει,  «αλλιώς είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει -εκτός από τις δικές του- και τις εγκληματικές ευθύνες του εκλεκτού του Περιφερειάρχη».

«Θυμίζουμε μάλιστα ότι μόλις πριν λίγες ημέρες και ο κ. Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσαν για fake news. Οι αποκαλύψεις όμως είναι κόλαφος και η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απαντά ο κ. Αγοραστός

Για τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας με αφορμή τις πλημμύρες απάντησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου όπως είπε «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο κ. Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο Daniel» είπε ο κ. Αγοραστός ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το περιφερειακό, την οικονομική επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως «όποιο έργο έγινε άντεξε» καταλήγοντας ότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί.

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD