Αρχική » Blog » ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Απρόβλεπτες Εσωκομματικές Εκλογές και Πιθανά Σενάρια για τον Κασσελάκη”

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Απρόβλεπτες Εσωκομματικές Εκλογές και Πιθανά Σενάρια για τον Κασσελάκη”

από Αχιλλέας Πετρόπουλος
2 λεπτά

Η χθεσινή εσωκομματική εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσέφερε μία απόλυτη ανατροπή των δεδομένων, δίνοντας προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του κόμματος. Αυτή η ανατροπή σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ίσως αλλάξει την κατεύθυνσή του στον επόμενο γύρο εκλογών.

Οι δύο υποψήφιοι, Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου, θα ανταγωνιστούν την ερχόμενη Κυριακή, με το αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, με τα μέλη του κόμματος να έχουν το δικαίωμα ψήφου, ακόμα και αν δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα απαντηθούν στον επόμενο γύρο εκλογών είναι τι θα συμβεί αν ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις, αυτό θα έθετε το κόμμα σε μια θέση αντίστοιχη με το ΠΑΣΟΚ, με έναν αρχηγό που δεν είναι βουλευτής. Αυτό θα τον στερούσε από τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο.

Εκτός από αυτό, πλέκονται και διάφορα άλλα σενάρια. Ένα από αυτά προβλέπει ότι οι πρώτοι οκτώ βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα παραιτηθούν για να δώσουν τη θέση τους στον Στέφανο Κασσελάκη, που βρίσκεται στην 9η θέση του ψηφοδελτίου. Αυτό το σενάριο είναι περίπλοκο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς.

Ένα άλλο σενάριο προβλέπει την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου, ενός ομογενούς, ώστε να δοθεί η θέση του στον επίσης ομογενή Στέφανο Κασσελάκη. Συνταγματικά, όμως, αυτό δεν είναι απόλυτα σαφές, καθώς κάθε κόμμα πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν ομογενή βουλευτή Επικρατείας.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχουν ανοίξει τον δρόμο για πολλά ενδεχόμενα, και η επόμενη Κυριακή θα φέρει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα παραμένει αμφίβολη, με τα σενάρια να πλέκονται και τις εξελίξεις να αναμένονται με ενδιαφέρον.

Newsboom.gr οι ειδήσεις όπως είναι!

Δείτε περισσότερα

@2023 – All Rights Reserved. Designed and Hosted by Think It Web LTD